Öncelikle kuru fasulye tarifine başlamadan önce mutlaka bir gece önceden fasulyeleri suyun içinde ıslanıp açılması için bekletin. Eğer unuttuysanız 4-5 saat önceden de suda bekletebiliriz. Ertesi gün fasulyeleri sudan çıkarın ve suyu dökün. Ardından tekrar su koyup düdüklü tencere veya normal tencerede kaynatın. Pişip pişmediğini ağzınıza alarak anlayabilirsiniz. Fasulyeler haşlandıktan sonra süzgece çıkararak bekletin. Başka bir taraftan bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve yağını ekleyip eritin. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayarak biraz kavurun.
Üzerine domates salçası ve biber salatası ekleyin ve karıştırın sonra küp doğranmış domatesleri ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra üzerine tuzu ve sıcak suyu ilave edip kaynamasını bekleyin ve sonra üzerine haşlanmış kuru fasulyeleri ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık olarak 9-10 dakika daha kaynatın. İyice özleşmesini bekleyin. Ocaktan almadan hemen önce eğer koymak isterseniz bir baharat türü varsa ekip ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Daha sonra bir servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Oktay Usta kuru fasulye tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.